hej hå hej hå vi nu mot gruvan gå

Hey hooo Hey Hooo we to the posten goooo!

Idag har jag haft min första övningsdag på jobbet: POSTEN! In i telefonhytten och på med den blåa capen och -swooosch- iväg mot Ön och postterminalen. Det första vi får prova göra är att sortera post i små fack med (oftast) de tre första siffrorna i postnummret. 917, 914, 903, 922. Åsele.Dorotea.Lycksele.Övik.Umeå.Vilhelmina.Ammarnäs. You name it! Det va rätt trevligt. Jag sorterade Kalle Anka och blev väldigt sugen på att köpa en tidning själv för man fick med ett litet ägg som jag tror kläcktes sen!

På eftermiddagen fick vi prova på att kasta klumppost. Det var lite svårare och lite tyngre. Men betydligt roligare!! :D Nja, förutom att vi gjorde alla fel vi kunde göra och antagligen skulle försenat alla människors tidningar med några dagar om det inte vore för vår söta handledare som dubbelkollar allt vi gör!

Nu börjar nog snart postenslanget köra in i mitt huvud så jag kan börja socialisera mig med de andra små tomtenissarna på terminalen.

Vi har små "tummringar" på oss för bättre grepp när vi sorterar. Dom är orangeröda och ovackra små igelkottsliknande fingerborgar. Efter ett tag börjar svetten samlas som en liten vätska i tummen (hade fan ingen aning om att man kan svettas på tummen!) och resultatet av det är en tumme som ser 89 år gammal ut.
Frågade någon om dom trodde att man med hjälp av postens försäkringar kunde göra en skönhetsoperation på tummen när man jobbat färdigt där. Men det var som ingen som förstod mig.
Ingen förstod heller när jag av glädje skriker ut till Tyskan (hon hade vart duktig och prickat klumpposten helt rätt flera gånger) -KLUBBOR TILL DEJ! KLUBBOR TILL DEJ! Med världens största leende.

Dom pratar nog inte samma språk som mig. Ska lära mig Finska nu.

 
Första bilden illustrerar då min fina nickelallergi mot mitt armband som jag ändå var tvungen att ha på mig idag eftersom alla annars skulle trott att jag var nån jävla Emounge som försökt snittat upp armarna. Vilket jag också försökte förklara för några små tomtenissar men de var mest tysta och glodde på mig. Dom få väl tro att jag är Emo då! haha
Den andra bilden är våra "suuupercoola" redskap som vi fått idag. En stämpel (man ska stämpa när man flaggat dom blå lådorna) och en brevöppnare (en grym sådan också). Jag känner mig som Batman med den där. Jag drog fram den jättesnabbt och tryckte stämpeln mot en stackars kille och lät ung såhär: "bscssssbbssrssss". Tror att han innerst inne blev jätterädd och faktiskt trodde att jag gav honom elstötar! Eller inte.. ;)

Nä nu ska jag gå o lägga mig och läsa om Marilyn Monroes öde på 900 sidor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0