A loong looong time ago

Joo, sant, helt sant. Jag skriver. Äntligen. Med mina bakisdarriga fingrar medans evve lockar sitt indiska gamla hår. Mmm. Snart ska vi äta.

Gårdagens resume; Badning i bäckar. Sjunkande skor i lerpölar. Vandring i hemliga gångar vid campus. Pungrakning. Skogsvandring med plupp och de två dvärgarna. Allsång på Nydala. Fotboll på ett tak. Elevhälsan. Damfotboll vs Herrfotboll. Blod (på ett eller annat sätt) & vurpor.

Ikväll; Ålidhood. Brinnande soffor. Trasiga TV apparater & Antagligen en massa Jokkmoksbor!


En helg i tatueringarnas tecken

Jag tror att det är B uppsatsens tråkiga atmosfär som får mig att "tatuera" allt & alla med Jonnas Superba penna!
Eller så är det Ubbes fina inköp för ca 13 pund....de två jättefina "armsockorna" från La "Ingländ" som sätter sina spår i min högra hjärnhalva!
Hur som haver så har både jag och Jenny provat Ubbes vackra tatueringar i helgen under Schlagerns timmar. Vi trivdes rätt bra i dom, tills vi märkte att dom hela tiden åkte ner från armen och såg mer ut som blå förtorkad förhud...
På tal om förud: Jag spelade faktiskt på 6 st Schlagerlåtar i helgen. Ingen av dom vann. Men Jenny vann. 3 kr iaf.
Och på tal om Schlager: jag kan verkligen inte sluta tänka på den "lilla" hästdolmen som stod här utanför för några veckor sedan. Några säger att den bara stack ut "saken" för att pinka. Men jag tror ändå han fick fjong när han fick syn på oss tre snygga blondiner/gulhåriga!
  
Bennys Kuponger(ingen vinst), Jenny (som för övrig kommit hem från skogstrollet men den historian berättar jag en annan dag) & Jag & den fina kroppsstrumpan.

 
Jenny ville så gärna ha ett minne av den soliga dagen då vi sitter med våran B uppsats, så jag designade en vacker sol. ehm. Och jag är numera ett levande varumärke.

 
Just de! Aston har fyllt ett år också! Grattis! Här väntar han tålmodigt på att få äta sin tårta (polarbröd, marsansås, hundmat på burk, grädde och hundgodis)


Och de här får jag inte heller glömma...Jonna har ett träd som man får lust att hoppa/studsa runt i.


 


Mitt-i-natten-fylle-skrivning

Jaha...Jenny vann då med Ryssland. Grattis Jenny till de 3 kronorna! Själv har jag spelat bort 60:-! merde! (om jag nu hade kunnat franska)

Idag har inte direkt varit min dag. Nej.

Tills fia och dogge kom o picknickade med mig på hoppkullen! Så trevlischt!

Sen blev det natt och inte så trevliga saker inträffade....det är nog för att jag brände min barnbibel...


Shit jag håller ju på steka ägg...


Gonatt!!!

Glitterregn

Agh! Är jag den enda som irriterar mig på reklamen som är längst ner på MSN?! :O Om man sitter med en extremt seg dator och råkar föra musen över den för att trycka på en annan vacker liten flik så tar det 5 min innan den nya (ofrivilliga) reklamsidan kommer upp. 5 minuter att stänga ner den och 5 min till går åt att svära över MSN h!"#¤%&tet!!

Idag fick jag ett väldigt gulligt uppvaknande föresten! Citerar på ett ung. (ha ju "råkat" ta bort dom ur min mobil)

Sms nr 1; Glittrar
Sms nr 2; Det regnar glitter
Sms nr 3; Det glittrar jättemycket
Sms nr 4; För imorgon ska vi leka....och...
Sms nr 5; om man laddar sitt halebop kort med 200 kr får man 3000 gratis sms!

Tack Sofia För att jag fick vakna med ett stort leende!! :D Och vi SKA leka...lära oss Tango (eller nåt sånt), kolla på konst, utöva våran kreativa förmåga, kanske sitta på ett eller annat tak, titta på människor, säkert slicka på varandras ansikten och äta glass!

Fan...hade varit grymt gott med våfflor nu!


...

Ibland blir jag bara så otroligt Less...Tror jag ska bygga mig en egen blå jävla planet i ett annat solsystem. Där människor inte har känslor överhuvudtaget. Där alla får bestämma och där det inte finns invecklingar...öh...eller nåt...

Kanske ska börja tro på karma....bara göra goda saker hela tiden så kankse man få tillbaks nåt gott... jihaa...

Speak now or forever hold your peace...
Joo.., så vänd hjärtat åt rätt håll...eller vänd ryggen till helt.

Alien in the Tummy

Igår tog jag på en Stor mage innehållande en bäbis. Det var konstigt. Jag har gjort det förut. Men den här rörde sig jättemycket.
Det måste kännas väldigt konstigt att ha något som rör sig och lever innuti ens kropp.
Undar om det känns ungefär som när man är skitdålig i magen och fisarna bara bubblar runt i tarmen och typ skriker efter hjälp för att hitta en väg ut bland allt det mörka??


Jag har hört att bäbisar har naglar redan när dom är jättesmå i magen. Igår låg jag och tänkte på om det är möjligt för en bäbis att "snitta" ut sig innifrån magen med hjälp av de långa naglarna. Dom ha ju ändå växt i nio månader och måste vara enormt långa!

Några andra saker jag faktiskt undrar över just nu också är;

1. Varför låter det alltid högst när man sväljer första klunken av något?
2. Varför blir det massa vattenbubblor i vattenglaset när det stått framme ett tag?
3. Varför står det en ren mitt bland bröden på ICA?


Konst VS Hemlängtan

"Oboooooyyjj, vilket vacköörrt vääädöör. Soolen skinäärr idaaög"


Den meningen kan nog sammanfatta Helgen rätt bra! Nu har solen inte varit framme så mycket och det kankse har råkat snöa lite och varit svinigt jävla kallt. Men sinnesstämning var ungefär så iaf! Humöret på topp. Nysydda shorts, fejk solbränna och nya brillor! Livet leker & spelar fotboll med mig!


Grattis Ida! :D

I lördagskväll svängde vi förbi Födelsedagsbarnet Ida´s super Beach-fest. Därefter drog vi vidare i Evves raggarbil till Gamlia på 80-tals fest. Trevliga människor, bra musik och Brasiliansk dans! Mycket Trevlisscht!

    


Idag har bakisångerna varit starka. Alkoholens biverkningar såsom, njuront(av att vara otroligt pissnödig när man vaknar) pizzakäk (tills man ligger o vill dö på golvet) & ett antal spring på toa med touchdowns!
Runt 19 ikväll tyckte jag att det var nog så jag drog Jonna i Hårhääärna och tog med henne ut på en promenad i den "friska" luften. Vi gick förbi fantasihuset (konst på hög nivå) och jag passade på att leka kinesisk paparazzi!

     
  
Dinosarien i Ugnen är min stora favorit ;)

Så måste ja tyvär berätta att Conrad är död. Gravsättningen skedde ikväll.
"Av jord är du kommen..."
Jag har en grym hemlängtan. Pratade med Pappa idag (eller kanske Pappi på finska...orkar inte kolla upp). Saknar min kära syster. Bitte & Pappa. Ungarna. Måste försöka ta mig hemöver snart tror jag! Just nu får jag nöja mig med att sätta upp bilder på dom i taket ovanför sängen. Eller så kanske jag borde he upp en spegelvägg i taket!? Kan inte riktigt bestämma mig!

Idag blev det mycket bilder. Se och "NJUT"! ;)

hyvää huomenta allihop!


OOh, är det ur Billabong´s nya kollektion??Igår fick jag skjuts av Jonna på cykeln ända från ålidhems centrum till IKSU! Hon är stark hon, den där Jonna! Sedan spenderade vi många timmar hos Erika med att traggla ihop våra 19 kronors tyger till snygga surfshorts. Blodprov togs(ofrivilligt) fefferonis käkades så att det brände i gomen...till och med i gomspenen. Hoppas bara den inte sväller upp och vill lägga sig och vila på min tunga som vanligt...lille Albert!

Idag har har vi varit "studentiga"(vart på systemet), kulturella(vart på bildmuseet) & Sportsliga(Sett UIK-Frankfurt).

Och nu försöker jag peppa mig inför Beach-festen ikväll hos Ida! Jag & Jonna ska vara sååå heta med våra morötter till ben, snygga självsydda 19 kr shorts och Solbrillor! Huuujedamig!

Nu ska jag lära mig lite finska så jag kan prata med utbytesstudenter ikväll! :)

Temlor och Språkkunskap

Efter att ha haft ett enormt sug efter hemmabakade Semlor i nån vecka nu så tog jag tjurens horn och bakade Bittes "YYBERgoda" laskiaispulla, vilket är Semlor på Finska.
Dom blev jättegoda och även fast Evve petade bort det mesta av grädden (just för att hon inte tycker grädde är så otroligt gott som jag tycker att det är och kan dricka 3 dl rent per dag) så kom hon krypande idag också för att få sig en "pullat" men Jonna bjöd på en otroligt stark Choklad/chili glass istället!"Skogstrollet" har även inatt skickat ett mail till mig med bildbevis på att Jenny & Jennys hår inte är så välmående längre. Jag måste nog skynda mig att göra den där förbenade hatten!
I sommar ska jag lära mig två språk. Finska och Spanska. Hade velat få in lite Italienska också men jag tror jag skippar det iår. Jag har redan tjuvbörjat med finskan och lärt mig en del väldigt välbehövliga ord. Tur jag har "finska" kompisar som kan lära mig! Och har fått hem ljudböcker så jag kan lära mig spanska under tiden jag sorterar eran post i sommar på nätterna! Wihoo!


lihapullat-köttbullar
nuuska - Snus
pilli - Sugrör
naida - Knulla
Minä haluat - Jag vill (ha)
"Äisa peitä" - Täck inte över
minä rakastan sinua - Jag älskar dej
 

hyvää yötä På er alla! ;)
pusu pusu 


Makaroner är gott ja

Världens största häst har varit på ålidhem idag igen! Fick sånt sug efter att bli lika stor och stark som "Mammoth" så jag följde med TränarJonna på IKSU och körde min kropp helt slut på BodyCombat och Core! Svetten sprutade nästan lika mycket som den brukar göra på Jenny när hon har tränat! Jag kommer nog inte kunna gå imorgon.
Fast det skulle va rätt kul att följe med TränarJonna & Co på gymmet och "deffa pumpa och fitta" upp biceps och bröstmuskler lite.

Och på tal om bröstmuskler. Jag kokar just nu makaroner.
Och på tal om makaroner. Jag kan få mina bröst att röra sig med hjälp av mina bröstmusklerna. Ung sådär som karlar brukar göra när dom ska spela på sina!

Väldigt imponerande! Oja!


Mammoth och Hästdasen

Man tror att man kan gå runt ganska säkert på gatorn här i Umeå. Men efter att ha bott här i över 2 år så har jag lärt mig att skenet bedrar.

Jag var helt nyduschad...hade till och med försökt kamma ut det trasiga gula håret, satt på mig sköna kläder, fattat mobilen i ena handen och var på väg att möta Jonna och Sandra vid Ålidhems centrum för att inhandla ingredienser till en hemmapizza.
Jag gick som vanligt i min egna lilla värld och donade på med ett sms på mobilen när jag plötsligt hör:
-Hmfpphmmmmfbrrrrhmf!
Jag tittar snabbt upp och ser den största hästen jag nånsin sett. Mitt på Ålidhem. Frustandes och galopperandes runt på en grön kulle mellan två betonghus.
Mitt hjärta börjar slå fort och jag erinras om den gången lilla Hästen (selma kan vi kalla henne) i stallet bet mig i handen när jag var snäll och gav henne godis. Trodde jag skulle måsta nödpissa på trottoaren.

Snabbt fattade jag min mobil för att ringa Jonna och förklara att världens största häst stod alleles nedanför hennes hus.
-Sa, du HÄST?! :O

När jag tryggt stod bakom Jonna och Sandra lite längre ifrån Hästen för att kika va människorna runt ikring egentligen höll på med så Pekar Sandra på hästen och ser rädd men samtidigt äcklad ut.

Och va skulle va värre än att Världens största häst stod vid vårat grannhus?! JO, att världens största häst MED världens största ståfjong stod och gav oss pilskna blickar.
Sandra fick genast bråttom hem för att äta och jag och Jonna följde hennes exempel efter ett tag och gick hem för att äta världens godaste pizza.

Efter 2 bitar av en pizza med 3-4 olika ostar på (jo fettbomb..och borde gå och träna imorgon) så låg vi avsmullna i sängen och ojjade oss och hade dödslängtan.

Mitt matkoma har äntligen gått över och jag kan lägga mig i soffan för att blunda och drömma om stora monsterhästar med jättedasar och pizzasekret runt käften.

Vilken underbar jävla dag!Det är hästen på filmen som skrivit brevet.

Blev nyfiken på hur stora hästar kunde bli så jag googlade upp lite fakta och Ålidhemshästen måste vart i hästen Mammoth´s storlek. Kankse inte framgår så bra på filmen. Men titta er inte blinda på den lilla hästen som står oss närmast.

"Störst - Mammoth
Världens största häst levde i England i mitten av 1800-talet. Han hette Mammoth och mätte 2,19 meter vid manken. Inte helt överraskande tillhörde han rasen Shirehäst."


<3

Är så jävla glad att jag har sånna fina vänner!!

"We are the biggest the best
Better then the rest"


Vill bo med er i ett stort slott. Med boll hav. Kuddhörna. Fotostudio. Stort kök med massor av mat. Hemtjänst & Kock. Jag vill se film o trycka upp popcorn i näsan med er. Ostkrokar också kanske.
Jag vill spela spel med er och dansa runt i lakan halva nätterna.
Mest av allt vill jag att alla ska bo på samma ställe. 


Fick ett mail inatt...

"Hej Helena!

Det här är Skogstrollet som skriver.
Jag har kidnappat Jenny-med-den-konstiga-frisyren. Plitarna på kvinnofängelset kommer aldrig kunna göra något åt hennes hår, dom har helt enkelt inte den kunskapen som jag sitter på!
Om du någonsin vill se din vän med en normal frisyr igen vill jag att du tovar en ny mössa åt mig som jag kan ha på sommaren utan att mitt hår blir fettigt av all värme!
 
För att bevisa att jag håller Jenny fången i min salong, "Under granbarret" bifogar jag här nedan ett kort på henne. För varje dag som går kommer jag låta hennes hår förmultna i den hemskaste mössan som finns. MÖGELMÖSSAN!
 
Tiden Tickar  
Elaka skratt och snoriga hälsningar/Skogstrollet"


trumvirvel....klänning

Har fått förfrågan om att lägga in dagens outfit! Och här kommer den...håll i er mina nära och kära...Helena har Klänning på sig! ;)


I onsdags hade vi fotoutställning på fotokursen. Evve Vann såklart ;) En stooor applåd till dej stumpo! Moha :D
Det fanns några rätt komiska bilder och några mindre. Vi fick tyvär bara en röst på vår fina tolkning av "komiskt".
Men vi gick mest runt och åt chips och drack dricka. Jag och Evve körde lite Lastbil också. Jag nitade så hårt att Evve höll på flyga fram i rutan, men som tur var finns det ju airbag! ;)
Sen gjorde vi prinsesskronor av våra plastglas.

  

Idag såg vi en kvinna som var hög på livet. Eller så var hon bara glad för att UB bjöd på gratis fika.

Fia har ju som tidigare sagts, fyllt hela 21 år och vi har slitit och stånkat med hennes underbara presenter. Här kommer resultatet som fick Fia´s ögon att tåras, hennes hjärta att sluta slå för några sekunder och hennes alltid öppna gap ännu mer öppet:Jag har fortfarande inte hört något från Jenny i kvinnofängelset men jag hoppas jag kan återkomma med uppdateringar om någon dag.

Gudruns mutta & Earthcake

Är just nu i totalchock efter att "måstat" se Gudrun Schymans Mutta och nakna bröst! Och int nog med det, det kom ut moderkakor och gråa bäbisar ur den. Kommer nog måsta ta några lugnande innan jag ska försöka sova inatt!

Just nu försöker jag lugna mig med en av de roligaste klippen jag sett;


Kenta & Barbiesarna

Ännu en effektiv dag med Barnboksläsning. Kenta och Barbiesarna var helt okey men inget slår Lill-Zlatan boken om tösen med sin bögmorbror och morbrorns "vän" som Lill-Zlatan har svårt att acceptera! ;)

Jenny har haft en dålig dag idag. Allt har gått fel. Hon har tappat örhängen, måstat äta fiskpinnar, tagit fel godis, struntat i att cykla för att det regnade och har fortfarande sin huvudvärk som ekar i huvudet. Jag försökte med lite tankekraft att bota henne men inget lyckades.

Jenny blev tillfångatagen i eftermiddag kl 15.18 av bibliotekets vakter. Hon hade helt enkelt en för ful frisyr för att vistas nere i skolans fängelsehålor och blev skickad till Hinsebergs kvinnofängelse istället. Hon försökte ringa sin Advokat (Leif. Silbersky) men varken jag, Jonna eller Jennys Advokat har lyckats få ut henne....ÄN!
Fortsättning följer...

   


Har föresten kommit på vad det var för spel som jag letade efter i förra inlägget. Detta:
Någon som kommer ihåg?? ;)
Det är faktiskt rätt konstigt att man inte blivit helt skadad av nintendo 8 bits härliga ljudeffekter.

...


Är så jävla less på människor som måste utnyttja andra för sitt eget jävla välmående....!
Att det ska va så jävla svårt att låta andras känslor vara om man fan int ha koll på sina egna...!

Ska de va så?! Ska det det!?
Nej, vi slänger dom i sopkorgen!

Sverker är min Idol...


Sound of music

De senaste dagarna har varit fartfyllda. Har hunnit med en väldigt speciell Valborg med Finsk fulsprit.
Jag och Jonna hittade en vän (Conrad) på Campus. Vi "lånade" några F! Ballonger och cyklade runt i betongjungeln med dom för att sedan ge dom till en liten flicka vars storebror mordiskt högg sönder varenda rosa liten ballong.

ÅÅh, nu kom jag ihåg det där tv spelet på..hm...det måste ha vart nintendo 8 bits! När man skulle hugga sönder ballonger! Nån som kom ihåg va det hette?? :O

Jag, Jonna, Nea och Evve Spöade skiten ur tvillingarna med respektive på kubb. Okey..jag träffade aldrig kungen..MEN det var pga att man inte står baklänges i Dorotea när man ska kasta ner den! "Va ä dä för hitt på??"

Och idag fyller Fia år! Hipp hipp HURRAA!
Sofia föresten, vet du att din syster har födelsedag på samma dag som du?? :O

Här kommer en film på Conrad (som numera bor hemma hos mig) när vi är med i en Agility tävling.
Och lite bilder på vad som hänt den senaste tiden..va vi gör på skolan,. eller iaf när vi ska arbeta osv ;)
                     

Ja föresten så hände det en rätt rolig sak idag när jag och Jonna var ner och gjorde stan osäker.
Vi satt helt lungt och stilla på apberget och åt våra halvt smältande glassar då en pojke dök upp framför oss från ingenstans! Han la ut en kepa och berättade att han och hans (syskon??) skulle sjunga  lite för oss. Därefter kom det fler barn i olika åldrar...började sjunga Sound of music (väldigt väldigt bra) med en liten söt koreografi. "Kooo kooo", " La la la la laaaa, la la Sound of Music. OOooh ooh oh oooooh"

RSS 2.0