That´s Why they/I call me/myself Shrek
Wow...4 blogginlägg på 24 timmar...Ska snart ta tempen!

Over & Out


Skånsk Kväll På Maxi

Ibland finner Jag och Jonna det roligt att försöka prata "ful-skånska" med varandra och när vi väl börjat har vi lite halvsvårt att sluta. Vi tog en vit bil och åkte till Maxi för att köpa en slang till Jonnas cykel (förutom punkteringen är den lite halvtrasig pga en cykelfight). När vi gick genom Maxi´s dörrar så kom skånskan fram ur oss direkt och vi diskuterade varor hej vilt. 
   Vi stod och pratade nudlaarrrrr precis när jag tittar bakom mig en snabbis och ser där till min förskräckelse/tjusning, en liten flicka som står och ser...ja...rätt livrädd ut. Nu har vi säkert ärrat henne för livet när det gäller skånska/skåningar. Känner hur hornen växer i mig. Moha!

Vad får Jonna att tappa hakan?


Undra om miljonärer äter sånt här ris?

 
Haha!

Vi fann en Vän. Zebran, Gorilla. Som gillar att stöna.
En vecka av musik

Den här veckan har vi haft en uppgift i våran projektgrupp att fota instrument. Veckan har handlat mycket om musik. På morgonen när jag vaknat av "I kissed a girl" (vilket är min stora hat låt..därav valet att ha den som väckarlåt) har jag halvt haft ihjäl min stackars sony. Under fototagningarna har vi nötit (hahah så heter de ju inte) Hello Saferide inför Lördagen. Och sen har våran projektgrupp även varit i skolans Orkestersal och lekit (nä så heter de ju inte heller...)

Eftersom musiken hägrar i livet "Vad vore livet utan musik?" (PIk) så har jag satt ihop en liten video med fina musik stycken från mig och de i min omgivning. Lyssna och njut ;)


  Bang bang, boomerang!

Lite att göra under dagens arbete...           

Fylla på P3

På jobbet i helgen lyssnade jag på mitt P3 för att försöka få tiden att gå lite snabbare. Jag brister ut i skratt några gånger när jag hör en norrlänsk tös som nufötiden bor i stockholm som läser upp två "dikter" om fylla och bakfylla. Ingen av de andra små tomtenissarna verkar ha hört det....eller så saknar dom humor! 8-)


Klippen går att hitta här:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1418538&BroadcastDate=&IsBlock=1
Ca: 11.18 in i klippet är den första "dikten" och fortsätter ni till efter pausen så ni lyckas komma över till andra klippet så hittar ni den senare "dikten" runt 4.13 in i klippet!

"Jäsiken va det är kul och va full, glad i mössan lite i hatten, bäng i rotn ja rentav plakat.
Att va packad som ett as att slå dank att va i gas, ja hujedamej va de är härligt att supa att hälla alkohol ner i sin strupa. Att säga skål, bli hal som en ål att va ett fyllesvin, lukta gott av terpentin.
Dricka billigt vin, öl på tapp, dricka ikapp.
Hujedamej va de ä glatt att va en fylltratt en lördagnatt.
Att springa runt o prata strunt att leva osunt att slå runt.
Åh fy fan vilket partaj, här är det RAJ RAJ RAJ.
Att snacka blaj, dricka butalj, sug och svälj, nu är det heeeeeeelg.
Men fy fan see dyrt & hemskt och skyrt, jag mår som en räv en röv och en klöv bakfyllan skriker så jag tror jag bli döv.
Det smakar röv det luktar klöv ur munnen min, vill bara försvinn alla celler har flytt jag är som förbytt.
Uttrorkad, urlakad, utkavlad och färdigbakad.
Min kropp, ja men den mår som en skabbräv, en tomhunn, en uppfiskad torsk.
Det luktar träsk, det smakar mäsk, jag vrider mig som en mask.
Mår som en slask, en slusk och en snusk jag skämms och fyyy faan hur det känns.
Oohoooj vad jag mår som ett oträvvat sår, som en sjukling på bår, en åldring på hem en råtta i kläm.
Jamen snälla någon ta mig hem.
Det bultar och slår jag får gråa hår, har åldrats fem år från den jag var igår.
Hur ska jag bli hel få ihop varje del jamen va är de för fel, ta hit lite kel lite däng o en dräng.
Ge mig en skål och en vass liten nål, måste åderlåta systemet bända ut hela jävla gemet ge mig en slägga en påg och en sax lite brännande vax och en brax.
Ta av mig min skrud klä av mig min hud och skrubba allt kött tills allting blir rött.
Nämen nu, nu är jag tamefariken alldelens åt skogen för trött.
Utmattad, tillplattad, missuppfattad och färdigkrattad.
Här ligger jag och lut, är alldelens färdig och slut.
Har aldrig mått så förjävligt förut.
Ska aldrig, aldrig, ALDRIG någonsin mera ut.
Tuuut, tutelitut, tuuut, tuuuuuuut.""Klorin klorin, skrubba ren och fin.
Klorin klorin kan du rena själen min.
Med andan i halsen vaknar jag till sans, känner att kvällen nog barkade fel någonstans, min kropp jaha, den är naken, men icket alena, tror det har hänt nånting där mella bena.
Med skräck, förtvivland och väldig fasa, ser jag brevid mig en fågellik trasa.
Oh nej skriker den där lilla innuti jaget, du har bolat med skata ur bottelaget.
Stoppa tiden, spola tillbaka gör om, det här händer mig inte jag är inte sån.
Men, när stora hjärnan av spritn lungt somnat till ro, ja men då har ju lilhjärnan kört racet från eget bo.
Den reptilen den glömde bort att den skulle hem, o så styrde den kosan till närmaste lem.
Jamen ge mig en rotborste och medel med krut jag måste få tvaga mitt kön med lut.
Smutsen den kryper i min bakfulla kropp och ångesten, ja den sätter av i gallop.
Över täcket springer den rakt in i mitt bröst, igår var de sommar men nu, nu vart det höst.
Jag är besudlad och osar av syfilis och hiv, önskar mig bittert ettt nytt kön och ett liv.
Klorin klorin skrubba ren och fin, klorin klorin kan du åtminstonde kanske  rena kroppen min.
Jamen plocka ut den här händelsen den borde inte ha ägt rum, det kan inte va sant att jag varit så dum.
Varför kan man inte få tvaga sitt jag med lut så att all dumhet och smuts kan fördrivas ut.
Klorin klorin skrubba ren och fin, klorin klorin kan du snälla, snälla, snäääälla rena själen min.
Den mår så illa, den är så ful, den mår så otäckt och det är inte kul.
NEJ nu orkar min själ faktiskt inte ta mera skit, den revolterar och kräver sin rätt att vara vit.
Här är de stopp, nu säger den nej.
Jag lämnar skäppet, nu hopp ja,
Hej."


Två möten & Ett hav

Förra veckan var en väldigt intensiv vecka om jag ska titta på Kändisfronten. Jag fick stå "öga mot öga" med min ungdomskärlek, Kristin Kaspersen, under ett mjölkseminare på folkets hus. Jo det kan tänkas låta lite halvkonstigt, men det var faktiskt intressant att lyssna på både henne och dr kärlek.

Bara någon dag efter detta och många dagars ömkande över att jag Aldrig fått se Sverker "ska det va såhär, ska det det?" Olofsson, springer jag och Jonna förbi honom i MVG gallerian. Oj vilket ögonblick..(glöm inte att läsa med lite ironi i rösten) jag frågade Jonna om hon inte kunde ta kort på mig och Sverker (jag råkade ha min värstingkamera med mig och allt) men nej, Jonna vågade inte. HUR ska du någonsin våga ta Martas Autograf Jonna!? ;)

I Lördags var jag och Ana ut till havet/the ocean/vattnet/det vilda i holmsund och hoppade bland vågorna och kände oss livfulla. Väldigt rofylld dag! Oh yes!

Nåja, över till det väsentliga; Jobbet!
Igårkväll stod jag 4 timmar och sorterade blöta brev. Den sista timmen satt jag vid en dator för att koda postnr. Koda ett nr-stirra på skärmen där det står "vänta på nästa bild..."-koda ett till postnr-vänta 5 min....and so on...

Här kommer en lista på roliga saker folk stoppar ner i postlådorna på helgerna (och som vi får ta hand om på förskiljningen);

-En snusdosa (dock inget kvar)
-En blodig servett från sibylla
-Nycklar
-Id kort
-Glasspapper
-Flaskpost till Stadsministern
-Flaskpost med påhittad HIV smitta

             


Nakendansande Indianer, Jordbävningar & Äldre män

Tre väldigt spännande saker.

1. I helgen (eller I helg som man skulle säga i happis) var vi på fotboll och såg UIK ta hem SM guldet för hm..ja va är det nu, fjärde gången på raken?
På de flesta matcherna brukar spelarna kasta/sparka ut fotbollar till publiken. (alltså brukar de va ett jävla liv om vem som faktiskt får bollen). Jag brukar ofta sitta och garva åt dom som "halvslåss" om de fula små bollarna och i helgen hände det oss!

Efter att vi i kylan hade plågat oss igenom prisutdelningen börjar gubbarna nere vid planen slänga ut de små bollarna. Vi ville ha en såklart! Vi SKULLE ha en! Vi ställde oss upp, tittade flirtigt på den halvfeta gubben som självklart smälte av våra blickar och kastade bollen åt vårat håll. Kan också meddela er att det var rätt tomt runt oss, ingen bakom ingen framför och ingen på sidan av oss. Ana sträcker upp sina händer...RÖR vid bollen...men eftersom hon hade sina så jättebra "klapphandskar" på sig fick hon inte något grepp om den och den flög några säten bakom oss. Vi skrattade lite halvfånigt och Ana hoppade bak för att hämta VÅRAN boll. Men va fan händer!? Precis när hon är mm från att ta bollen i sina nerkylda händer kommer en människa och "knuffar" undan henne och snor bollen från oss! Såhär i efterhand säger Ana; "Men jag tänkte att det var en liten unge som sprungit dit så snabbt och ville ha den så jag lät den gå..."
   Men vad var det här för människa, som hade sprungit 100km/h ända bort till oss för att sno den jääääättedyyyyra plastiga reklambollen?

Svar: En 65 årig gammal gubbe, säkerligen med gikt och sittsår.

2. Det har varit jordbävning aka earthCAKE här i Umeå. Men inte fan märkte jag något av den?! Nä, jag gick i min vanliga takt upp mot ICA för att inhandla snus och cocacola och pratade i mobilen. Har försökt erinra ifall att jag var bubblig i magen när jag gick dit...för då kanske det egentligen var jordbävningen jag hörde av men icket!

3. Såg nyss den sjukaste musikvideon jag någonsin sett på MTV för ett tag sen på programmet MTV flasher. Queens of the stone - Everybody knows that your insane. En galen "indian" som naken springer runt och juckar på allt den kan tänkas jucka på. Den finaste scenen av alla är nog när han ställer sig i duschen och flaschar "la butthååuule", som jag skulle sagt om jag bodde i Frankrike. Här är den fina videon, dock cencurerad vilket den inte var på MTV. Vill ni ta på mig nu? Jag som sett en äkta Indianpenis jucka mot en nallebjörn? Ja, jag förstod det!


Laguner & Jesusång

I lördags bar det iväg på ännu ett äventyr. Mot brännland och vidareeeee.....!
Det går inte med ord att beskriva denna underbart kristna dag så jag har istället knepat och knåpat ihop en liten video för er att se, med bilder, filmer & sång. Ja, den blev lite lång, men jag lovar att det är värt att se ända till eftertexterna!Astma & Drogade läkare

Kvällen igår spenderades på Lassarettet efter att Ana fått astmaanfall. Kört i 100km/h till akuten. Stått och väntat på att dom skulle öppna ungefär 1 min. Kommit in och fått träffa läkaren. Fått sitt syre mätat. Fått puffa massa medicin. Börjat få konstiga utslag över armar hals och nacke.

En onykter/drogad man försökte få oss att tro att han var läkare.

Allt kan hända på Akuten...det är först nu jag förstår grejen med dokumentärer och lassarett!

Jag har nu införskaffat mig en ny dator. Så nu ska det bli liv i rutan här igen snart med uppdateringar om mitt underbara händelserika liv. Ehm.

Tack <3


RSS 2.0