Russinrumpor

Igår var de inte mycket som gick rätt!
-Videoredigeringsprogrammet
-Tog på mig nattjobb som råkade vara inatt (natten mot idag) och inte inatt (natten mot onsdag)
-Hann bli arg på vårdcentralen
-Jag är femtio mil för långt ner
-Bussen körde ifrån mig
-Rullar in i snödrivor med en cykel utan bakbroms
-Cyklar till ett job kl 00.00 på natten
-Det råkar snöa mycket så jag var dyngsur när jag kom fram till posten
-Googlat och diagnoserat
-Sitter vaken här runt 7 (nyss hemkommen från jobbet) och ska på skolan halv 9
-Betalade räkningarna

Så idag ska bli en riktigt bra dag, kanske rätt trött dag. Men bra! För idag är det en dag närmare helgen! ;)

 
Oh på tal om bananer! Vad händer egentligen med mäns bakdelar när de kommer över 40?
Inatt när vi har buntat posten har jag alltid hamnat bakom gamla karlar som går väldigt sakta. Finns de inget att göra och

klockan är 04.00 nånting är de väldigt lätt att fastna med blicken nånstans och idag blev de på karlarnas arslen.
Det är som att dom krymper ihop från att vara fina stora mogna vindruvor till att torka ihop till små russin.

hittade denna trosa på den här sidan. Ska lägga ett förslag i förslagslådan på jobbet att de här ska ingå i våran utstyrsel.


Att jobba i en gruva

I måndagskväll jobbade hjärtat kväll...ensamen...med sina provtagningar i gruvområdet.
Så jag fick följa och vara värsta tuffa praktikanten! ;)

Vi "bröt"? ut (malv?) från en hink...till slut blev det bara lite glittrigt kol kvar som vi la i små burkar. De fick snurra runt ett tag i en liten karusell för att sen åka in i en SIZEMAAASTER för att bli avläst med laser för att ehm..mäta nåt!

När vi hade gjort några prover (med riiiktig fina kurvor) så åkte vi ut på en liten rundtur på området. Det såg ut ungefär som ett stort område där USA gömmer alla ufon och utomjordingar. Vi gick in i ett hus och klättrade upp på nå stålsaker för att se var de gör "harbajset" utav (malven?). Man skulle visst inte hålla i sig i något...eller röra nånting överhuvudtaget...eftersom allt är svart...kol...och svart...

När vi åkte tillbaka till Ericas hus där hon jobbar gick vi runt lite där med och tittade på andra "harlortar" i andra färger.

Mina händer var kolsvarta. Ericas Ansikte med...så går de om man ser så söt ut att nån med svarta händer bara måste pussa på en!

Dagens bästa var när Erica tvärt vänder sig om mot mig, glitter i ögonen och världens största leende. Händerna var till och med uppe i luften och plirrade på som mr burns. Så säger hon till slut; "Ska vi gå och kolla på alla frätande SYROOOR!?!?"

Slutsats: Att arbeta i gruvan innebär svarthet och så stora kortlekar att man känner sig som en dvärg.

 
Händerna var MYCKET svartare än på denna bild. Jag ha nämligen försökt torka bort all svarthet innan ja tog detta kort ;)


Spruthuset i Gällivare

Helena lever The shining

Jag leker hemmafru i ett (om dagarna) tyst och stilla hem. Ungefär som i the shinging är jag isolerad under vintern i ett stort hus.
Som tur var har jag mitt lilla finger att prata med, Aurora heter hon. Vi har rätt kul om dagarna. Idag har vi haft kuddkrig (jag vann när det börja spruta näsblod ur aurora - DET KOM BLOD UR AURORA!), vi har haft mjölkrig, gått på promenad, lekt i snön och berättat spökhistorier för varandra.

Mitt på dagen kände jag ett stort behov av att gå ner på apoteket här i malmberget, så på med kläder och skor och iväg.
Det tar ca 10 min (om ens det) att vandra nerför de tomma vägarna ner mot centrum, oftast brukar jag iaf möta någon människa efter vägen...iaf en eller två bilar men idag var det helt tomt. Tyst. Jag väntade nästan på att det skulle komma en snövessla förbi med en synsk mörkhyad karl i men icket.

Nåja, jag och aurora tog oss till apoteket och hem utan att bli jagad av konstiga män med yxor iaf!

Nu är det bara 1½ timme kvar tills frun kommer hem och då kan The shining övergå till L word igen...hmm eller nåt sånt ;)


"uiiiii, du har ju fiskblod i hela ansiktet"

Igår var en helt underbart mysig dag. Solen sken och jag låg i soffan och halvsov framför Oprah´s sex special om VULVOR då hjärtat komma hem några timmar tidigare, stressar upp mig, på me kläder, packa väskan och iväg till Hakkas för att åka ut med skotern för att fiska och grilla.

Skoterspåret var jättehoppigt så jag kände mig som en bumbibjörn där bak på skotern. Hade inte ätit så mycket till frukost så inget kom som tur var upp.

En fisk var fick vi iaf, men det blev mest grill och mys vid skogskanten.
Har smakat spiralkorv nu föresten! Riktigt gott, speciellt det tjocka skinnet ;)

När vi sitter vid elden och grillar får ja ett sms av jonna; "Alltså. Jag är beredd att hoppa ut genom fönstret. Varför måste det vara så jäkla svårt med programmering!? Vad gör du?"
Jag svarade att vi var ute i solen, åt gott, fiskade och myste.
Nästa sms från jonna; "Men KUL FÖR DIG :P jag vill dö. Det är nästan så man skulle kunna ligga med läraren för att bli godkänd. Okej kanske inte. Men nästan. Och då är det illa."

Som den underbara vän jag är skickade jag iväg ett mms när jag ligger vid elden och dricker choklad...har fortfarande inte fått nåt svar av Min kära vän än ;)
Så här jonna får du lite mer sköna bilder att titta på när programmeringen känns jobbig! :D

       
 


En helg i lappträsk

Lördag kl tre; After skii/After stark. Det busvisslades, applåderades och ojades över några stora fläskiga karlar som lyfte skotrar med fläskkarlar på. Dom va starka, musklerna hoppade och dom frustade och lät väldigt konstigt..
Det dracks kanelbulleshot och åts hamburgare...sen åkte vi pulkarace nerför liikavara, jag och Johanna vann...(såklart) eftersom Erica vurpade.

Sedan åkte vi hem, tittade på melodifestivalen, röstade på Snälla Snälla Snällaaaaaaaa och ojade över att det va bättre melodifestivaler förr. Efter det åkte vi på en hemmafest i Gällivare..och det var ung som en vanlig hemmafest i Dorotea :)

Sen drog vi ut på krogen:
-Såg gamla människor dansa arslet av sig
-Dansade själv arslet av mig
-Hjälpte Erica att vinna på spel
-Träffade alla starka män
-Blev diskriminerad
-Hotade vakten med stämmning
-Åt pizza med stark vitlökssås

På söndagen drog vi till pulkbacken, solade, hade pulkrace och tjuvlyssnade på barns diskussioner.

Väldigt trevlisch...!

   

Could have been me

Tänkte återigen bara varna er, om eran frisör skulle se ut såhär, klipp dej inte där.Läste en artikel på aftonbladet nyss - Denna - och normala människor kankse nu hade tyckt synd om frisören. Men nej på något vackert men konstigt sätt förstår jag kunden i det här fallet. För jag antar att hon hade en lika "bra" frisör som min kära Viktoria 50+ och förmodligen gammal pudelrockare.

Well Well

Glampudelrocksittning

I helgen har vi haft sittning med våran klass och andra inbjudna. Det bjöds på god mat, snygga outfits, uppdrag, tävlingar och mycket mer.

Fraser värda att komma ihåg från kvällen:

"MANSKRYDDA!!"
"Alla barnen älskar att pippa, utom Helena hon gillar snippa!"
"STIIIG ESKO"
"HELVETES JÄVLAR!"
"Haaaaaleeelluuuuljaa sistaaa"


               

På lördagen åkte jag och Erica iväg till Evve och grävde ner oss i snön, åt pizza och spelade kubb i solen.
Och efter att fått höra klagande mutter från Jonna att vi bara ligger i sängen o "snusar"....steg vi upp i tid på söndagen, handlade, bakade bröd, gjorde vintersoppa och bakade tårta till vårat storfrämmande Jannice kom.
Resten av Helgen har bara varit mys.

Ishotell

Jag älskar henne


Icehotell-ishotell

Har inte så mycket att säga just nu, förutom att jag bara är jävligt glad!


Ikväll ska jag troligen bryta lårbenshalsen i dundret och imorgon ska jag troligen titta på Is.
RSS 2.0